International Services

Doel van International Services is het verbeteren van het begrip, de goodwill en saamhorigheid tussen mensen en culturen door betrokkenheid met leden uit andere landen.

Middelen hiertoe zijn: persoonlijke contacten, deelnemen aan de activiteiten van de Rotary Foundation, World Community Service, maar vooral ook de contacten met de leden van buitenlandse contactclubs en de gezamenlijke activiteiten.

Samenwerking buitenlandse club gezocht

In 2008 vond rotary QvP de tijd rijp om een samenwerking aan te gaan met een buitenlandse club. Er werd gezocht naar een Rotaryclub op max. 1½ uur reisafstand van Helmond, dit zou moeten kunnen leiden dot een intensievere samenwerking en een redelijke frequentie van wederzijdse bezoeken en activiteiten.

RC Kevelaer

Kort nadat er contact gezocht is met de gouverneurs uit de grensgebieden met Duitsland en België meldde, spontaan zelf, de zich de pas opgerichte club van Kevelaer uit Duitsland. Er ontstond direct 'chemie' tussen beide clubs op Rotary inhoudelijke zaken als ook op het niveau van de persoonlijke contacten.

Sinds 2008 hebben RQvP en Rotary Kevelaer al vele gezamenlijke activiteiten ontplooid uiteenlopend van gezamenlijke wandel-, fiets- en kanotochten tot het organiseren van concerten door het befaamde Rotary Orchester

Komende tijd staan er weer gezamenlijke activiteiten op de rol waaronder een o.a 'fotowedstrijd' met als onderwerp GLOW in Eindhoven, een wederzijde discussie avond over de internationale uitdagingen die Dld, NL en Europa heeft en een aantal gezellige 'gastbezoeken' met een spreker en actuele thema's.

Kortom

Kortom International Services zal ook in de toekomst de vriendschappelijke betrekkingen met onze zusterclub aanhalen, maar ook andere buitenlandse clubs gastvrij ontvangen.